ponedjeljak, 9. kolovoza 2010.

Ljetni kamp






Današnji dan će biti jako,jako teško opisati....što zbog aktivnosti koje smo imali, što zbog naših dojmova. Da krenem otpočetka; jučer smo saznali da njemačka volonterka Nora (koja je u Ashaiman došla prije tri tjedna i koja isto ostaje godinu dana) ide animirati u ljetni kamp za napuštenu djecu u Tema New Townu. Igor i ja smo izrazili želju da idemo s njom i ostalim animatorima, te je tako započeo ovaj predivan dan. Put do kampa je trajao oko sat vremena, vozili smo se po makadamu na kojem svakih par metara naletite na rupu veličine manjeg kratera, i sve bi to bilo podnošljivo da se nismo vozili u autu iz doba Marije Terezije:))) Kamp se nalazi u siromašnom djelu grada, okružen je slamovima. Slamovima se nazivaju siromašne četvrti, gdje ljudi žive u sklepanim kućicama (ako se uopće mogu tako nazvati) od lima, drveta i kojekakvog materijala koji nađu na smetlištu. Iako smo o slamovima pričali u našoj prezentaciji i iako smo vidjeli slike istih, malo nas je šokirao prizor uživo...gledati svo to siromaštvo...sve te ljude i djecu...gladnu i željnu života dostojna čovjeka....No, čim smo ugledali djecu u kampu, srce nam se ispunilo toplinom i ljubavlju za svaku djevojčicu i svakog dječaka...jednostavno osvojili su naša srca i duboko su se u njih urezala. Ta su djeca toliko draga, jednostavna, ne skrivaju svoje emocije i uvijek su nasmijana, iako mnogi od njih nemaju roditelje i žive sa rođacima koji im u većini slučajeva ne pružaju dovoljno pažnje i ljubavi. Cijeli dan je protekao u druženju i igranju s njima. Igrali smo toliko različitih igara i da sad počnem to opisivati, ne bih još tri sata stao pisati, a pošto sam ograničen vremenom jer se u našem centru u 22 sata (po ganskom vremenu) puštaju psi koji nas čuvaju :))), moram biti kratak. Krenuli smo sa jednostavnim igrama gdje smo morali upamtiti sva imena igrača, zatim igra u kojoj sudjeluju dvije ekipe u kojoj je svaka ekipa jedno voće i kada se spomene u nekoj priči to voće (npr jabuka i banana), ekipa koja je banana mora čučnuti i obrnuto...ispada onaj tko pogriješi....zazim razne igre sa loptom...Bilo nam je jako lijepo, još smo puni dojmova i još se ti dojmovi nisu ni slegli...Sutra ponovo odlazimo u kamp i počinjemo sa edukacijom djece, organizairat ćemo malu školu. 

Puno Vas sve pozdravljamo, Božji blagoslov!!!
Igor i Krešo :)))))












Broj komentara: 6:

  1. Prekrasno! Nemam tih riječi kojima bih opisao ovo što čitam i gledam, što osjećam.

    Rezervirajte mi mjesto! Bog s vama!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova djeca su blagoslov i DAR vama i svima koji ih upoznaju ♥
    Čovjek mora osjetiti tu Radost i Ljubav koju oni srcem i djelima Žive!!!
    Kad gledam ove slike srce mi se steže jer se prisjećam riječi Zlatka Sudac..kad kaže..da se čovjeka treba svjetiljkom tražit... a tu slobodno možete reći "NAŠLI SMO ČOVJEKA!!! PUNO NJIH!!!"
    Budimo i mi Radosni u LJubavi Kristovoj kao što su oni!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zaljubljena sam u ovu prekrasnu djecu. Sam BOG vas je poslao k njima. Toliko su potrebiti ljubavi i pažnje.Pružite im što više možete jer ste vi prekrasni dečki i BOG je znao zašto vas šalje u GANU. BOG vas blagoslovio. Volim vas obojicu.
    Veliku pusu šaljU Vam KATJA I JOE!

    OdgovoriIzbriši
  4. Bog vas blagoslovio dragi moji dečki, vi ste odabrani za to da budete tamo gdje vas je Isus poslao. Krešo, daj pošalji ovu curicu i maloga doma, da me ima tko zabavljati, preslatki su! Ma slatki su ko šećer. Morate im pružiti puno ljubavi i pažnje, pazite ih i mazite, Bog vas blagoslovio obojicu. Napiši mi kako se zovu ova preslatka dječica koja su mi se urezala u srce.

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasna dječica <3 <3 :)
    Gospodin dolazi da spasi ih :))
    Neka vas Gospodin blagoslovi na vašem putu!
    Pusa veelika dečki, pravi ste :))
    BBL

    OdgovoriIzbriši
  6. Ljepotani mali! :D Svaka vam čast na odvažnosti i pomoći. Ne mogu zamisliti koliko je njima teško, a tako su veseli.

    OdgovoriIzbriši